Två och en halv vecka kvar...

Och jag håller på att bli GALEN!

Tiden kryper fram så saaaakta.... Och ändå går tiden så fort! Igår var vi nästan hela familjen till Majsans lya. Alltså vi for hem till Marianne med huliganvalparna. Eftersom att hon var på jobbet så fixade jag lite med valparna *stolt*. Gav dom mat ute, hade resten at la familia till att rasta dom vuxna hundarna och bytte papper i lådan.

Dom har börjatbli riktigt stora nu småtjejerna och killarna. Alla föruom Exzina. hon påstår att hon ska bli liten och ettrig. Vilket jag absolut instämmer med att hon ska bli! Hon kommer nog att bli en "pain in the as" hund. =O) Hon verkar vara först med att hitta på saker. Klättra ur valplådan är ju bara en sådan sak. tur att mamma Zmila är en så duktig mamma! Hon är otroligt bra på att lära valparna prata. Det syns redan nu hur tydliga dom är i sitt kroppspråk. Inga som helst funderingar! Zmilla leker väldigt fint med valparna och i går fick ajg en uppvisning i uppfostran.

Exzena fick för sig att bita på MammaZmillas tass. det ville inte Zmilla. Som hon petade bort Exzinas nos lite lätt. Exzena försökte igen och samma sak hände. Nu fick Exzina horn i pannan och ville bita HÅRT! OCh då fick det vara nog. Då tog Zmilla ett varligt tag om exzenas nos och höll fast tills Exzxina pep till. Då släpptes genast taget och Mamma Zmilla gav Exzena en stor puss. Sekunden efter så var hon där igen och bet. Nu sa Zmilla ifrån ordentligt och Exzena uppfattade budskapet. Inga mer bett i tassen!
Att få möjlighet att se hur hon gör att uppfostra valparna är ju mycket värt. Jag får ju ta över uppfostran efter Zmilla och det blir enkelt (hoppas jag) Jag kommer nämligen att föröka göra på samma sätt. Fast kanske inte med min mun utan med handen då.

Nåja. Vi hade en mycket trevlig kväll och en av valpköparna kom förbi och beundrade valparna. Ännu trevligre blev det när Linda och Jesper kom. Dom beundrade valparna så mycket att jag nästan tror att dom tänkte tjuva en valp hem till sig. Men dom ändrade sig fort när dom kände pirayatänderna.  *fniss*

Tyvärr blev det inga bilder. Kameran var kvar hemma. Det hade varit roligt att fota dom nu. När dom leker och busar. Exzenas öron står rakt upp nu nästan. Endast en liiiten tipp hänger ner på varje öra. Kanske dom står upp i dag?  Nåja. Marianne är bra på att fota valparna så man lär ju kunna kika på hennes sida. =O)
Exzena är faktiskt den söööötaste valpen i hela kullen. Hennes lilla vita charmtass viftar hon med i luften när hon är busig och  hon har otroligt pigga och vakna ögon. Hon är igång jämt. Förutom då hon rasar ihop av utmattning.

Få se om jag kommer loss nästa vecka och kan fara och njuta av snyggisarna?  Det börjar ju närma sig... Vi måste bara sätta upp staketet, möblera om i sovrummet, fälla upp buren, valpsäkra hemmet (kablar och sånt man inte tänker på). Sen är vi klara att ta emot vår lilla tjej! Det ska bli så otroligt spännande. Jag har planerat en hel del för lilltjejen.

Just det ja... Gaija fick ju vara i vardagsrummet igår hos Marianne. Valphuliganerna kunnde träffa henne där genom att kika på henne genom gallret. OCh åhhhh! Gaija blir så till sig! Hon får världens mjukaste blick och lägger sig ner så dom ska kunna nosa på henne ordentligt. Hon ska bara veta hur deras tänder är...hehe... Men jag behöver ialla fall inte vänja Gaija och Exzena med varandra. Dom ahr redan träffats flera gånger och nosat på varandra. Båda med svansen på svaj. =O) Tala om att vi har fördelar jag och Gaija!

Kommentarer
Postat av: Sosso & Ludde

måste ju få följa med å titta på underverken... :)

2007-09-07 @ 18:56:42
URL: http://ludde.webblogg.se
Postat av: Malin & Dan

Hej och tack för din hälsning! Vad skoj att du väntar hem en valp efter Exxon, vi tror starkt på kombinationen så det ska bli spännande att följa Exzena och hennes syskon genom livet. Tyvärr bor vi ju inte direkt nästgårds så eftersom vi inte har möjlighet att träffa kullen irl är det extra kul att Exzina har en egen blogg där man kan följa henne!!!

2007-09-08 @ 10:54:51
URL: http://web.telia.com/~u58505215/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0