Ut i skogen ska vi gå... Plocka blåbär små...

Vi har varit ute i skogen förra veckan. Jag och hundarna och så följde Sofia, ludde och hennes nya lilla kille Sockersmulans Bonzo. Bonzo är en sockersöt liten schäferkille som snart är 11 veckor. Det är var hans första lite längre skogstur och jag tror han jnöt av varenda sekund!

Från början var det nog lite läskigt med två halvgalna busar som sprang och tokade sig. Men sen blev dom allt mer intressanta och till slut så var det häftiga brudar!
Sofia och jag hade stora förhoppningar om att plocka snabbt och enkelt skogens blåa guld. Men någon hade varit där och tagit alla våra bär! Taskigt! Vi hittade ett bär här och ett bär där. Men jag kom på den smarta iden om att den som rensat skogen på bären var nog en lat en- För på båda sidor om stigen var det rensat. men inte lite längre in. Så vi gick och spanade längre in. Och se där! Där fanns det bär! Jag sjöng för Sofia att "Här finns det bär" (Euskefeurat). Men jag vet då rakt inte.. Hon verkade inte så impad. Men bär plockade hon! Så nu ska dom bara rensas. Inte för att det är mycket bär men jag är så petig.

Jag har fått låna bilder av Sofia. För naturligtvis glömde ajg kameran! Men bara för att jag glömde kameran så blev det fint väder. Molnen kring oss försvann och vi hade det hur bra somhelst i skogen.

Se och njut!Galna schäferbrudar! Bäst man ser upp!Sockaersmulans Bonzo... Vad månde det bliva av den här lille mannen? =O)
Stolta "storebrorsan" Ludde.En typsik bild på Zena och Gaija. Ibland kan man tro att dom vuxit fast i en pinne. Som till och med springer tillsammans så här. Sida vid sida bledvid cykeln i skogen. Ser helknasigt ut!Skogsprinsessan Exzena!
En supertrött Bonzo. Det var ju sååå jobbigt att hålla reda på oss alla! De stora hundarna sprang åt ett håll och busade. Vi for åt ett annat håll och ibland delade vi på oss. Men det gjorde itne s mycket för han hittade oss hela tiden. OCh lillgrabben var lika trygg med mig som med sin Mamma Sofia. Han var superduktig och det var nog skönt att få i sig lite mat och sen sova på en filt.

Ludde och Zena som verkligen blivit goa vänner roade sig högtidligt åt att hitta vatten. Vatten fanns det gott om då det regnat massor. Ludde visade Zena hur man gräver efter vatten och att man faktiskt kan lägga sig i vattenpölarna och mysa. Gaija ville inte nedlåta sig till sådant där. Man blir ju smutsig tyckte hon!
Istället så var hon barnvakt åt Ludde och jag tror att han tyckte det var skönt att bara få vara Ludde i skogen en stund. Gaija är ju väldigt förtjust i valpar. Så länge dom inte flyttar in. hon vet nog allt om hur vassa tänderna kan vara och hur efterhängsna dom är. Men när man får låna dom lite då är dom allt söta!

Tack för en härlig dag i skogen Sofia! Vi får göra om det fler gånger. =O)

Hos Lennart får man bada hur mycket man vill!

Japp! Hos farbror Lennart får man bada hur mycket man vill! Farbror Lennart är farmors underbare vän. Hos honom på hans stuga vid Bredviken i Luleå får hundarna bada huuuur mcyket man vill! Zena var salig! Hon hittade grenar och grejjer i vattnet och tvättade veden i vattnet och försökte blöta ner oss. Hela dagen! Men nu är hon nöjd. Gaija och Zena rusade runt av lyga och ni skulle ha sett när vi kom fram. Jag släppte ut huncarna och dom totalt struntade i farmor och lennart! Dom tokrusade förbi dom och sen ut i vattnet... Jösses. Dom hamnade i himmelriket!

Lennart är en helt underbar människa. Vi fick supergod mat som han wokade. Det var tomater som kom från sibirien och var brunsvarta (låter osmakligt men dom såg/var goooooda). ruccolasalllad, rödbetor och en massa annat gott. Lennart är nämligen super på att odla! Allt han odlar nästan bara växer och gror och frodas. Det blir kraftiga och fina plantor. Helt underbart att se, lukta och känna på. Denna underbara människa skickade hem en massa gott också. Sallad, räddisor, gula tomater, ruccola, broccoli och superfin färskpotatis! Wow liksom! Och så fick barnen plocka så mycket jordgubbar dom bara orkade. Så nu har vi dryga två liter jordgubbar här hemma som bara väntar på att bli rensade och uppätna. Så i morgon ska jag göra en god middag och så ska vi smaska och äta och mumsa.

Zena snodde sig lite vinbär, hallon och jordgubbar. Hon och gaija inledde en pakt och så tjuvåt dom för fulla muggar. Nu har vi två underbara och trötta hudnar som har haft en helt underbar dag med sol och bod och smaskiga bär!

Tack Lennart och Svärmor för en helt underbar dag!

Cykla! Och bilder!

Jag har nu börjat försiktigt med att cykla med Zena. Kortare turer och efter skogsväg. Helmysigt tycker både jag och Zena. Hon är helt super på att springa bredvid cykeln! Man kan tro att hon har gjort det här sedan hon var liten valp. Precis som med lydnaden. tex stå och ligg under gång. Det lärde hon sig ju också på bara ett litet kick!

Bredvid cykeln håller hon sig. Både lös och med koppel. Och hon drar inte heller. För ngn dag sedan testade jag att ha med båda hundarna. Det gick som smort! Jag är faktiskt mållös! Båda hundarna sprang sda vid sida och ingen drog i kopplet. Jag använder ett tvillingkoppel så jag behöver bara hålla i ett koppel. Otroligt bekvämt att ha det så.

Hon är så duktig min lilltjej!

Och nu en liten bilduppdatering.Gaija på Dundrets topp.
Zena på Dundrets topp.
Brudarna på topp!
Alla mina söta flickor.
Lilla söta Rocca.

Kinesiskt körsbärsträd...

Sötaste Gaijan i världen!
Sommar!
Spårsnittslingsdagen!
Typiskt för Gaija... tituuuut!
Gaija och Zmilla. Det ser väl rätt avslappnat ut va?
Marianne får hjälp av Bruno med GPSen.

Gaija äter blåbär.
Hundflocken i skogen. Jösses! Fyra tikar och två hanar... Inget bråk. Nöjda hundar gör nöjda mattar!
Gruppbild. Tyvärr rymdes inte alla på stenen. Från väster: Gaija, Bruno (han gömmer sig för han vill inte visa att han umgås så öppet med Schäfrar), Exzit, Zmilla, Exza och Exzena.
Lite trötta och nöjda hundar efter ett antal timmar i skogen. Nu väntar ett litet dopp i en liten sjö. Mysigt värre!

RSS 2.0