Dagens bild!

Kan bara inte låtabli... Hon är ju så söööt!

image157


image158


image159

Tänk att man kan ta tre bilder utan att hon kliver upp? hon sitter kvar och väntar. ändå håller jag en godis i handen. Härligt! =O)

Exzenas favvo-leksaker.

 
 
Zena är lite lustig. Hon gillar små, små mjukisdjur. Dessa biter hon aldrig sönder utan leker med, biter lätt på och kan bara hålla i munnen. dom större mjukisdjuren blir av med nosen. Och är dom ännu större så får dom sätta livet till och bli aldeles tomma och utan ludd.

Så får jag lov att presentera Zenas absoluta favvisar!


Nalle Phu. Den ska man ha ett av benen i munnen medan klorna blir klippta.

image151Mumintrollet. Detta lilla troll får gäna följa med till sängs. Man kan också trycka upp den i ansiktet på folk.

image152Galna humblan. Inget mjukisdjur. Men den hör liksom ihop med nästa mjukisdjur som kommer.. Man ska nämligen helst ha två saker i munnen på samma gång!

image153
 


Lilla bäääää. en absolut favvo! Den ska bäras omkring och även den stoppas upp i anskitet på folk den med. Eller så ska man leka tagen med galna Humblan och Lilla Bääää i munnen samtidigt. Jätteskoj!

image154Appi Apa. Den gör som Galna Humblan. Den får vara med Lilla Bäää och leka! Men den har så härligt långa armar och ben så den är ruskigt rolig att ruska på också. Appi Apa rymms jättebra i munnen!

image155


Ni får ursäkta den dåliga bildkvaliteen. men jag var tvungen att skynda mig att fota leksakerna. Det var en viss liten tjej som stal dom från mig hela tiden. Urjobbigt! Sen så hittar vi inte den egenhändigt stulna Lilla Hunden. Den har nog rymt. Men bild på den finns reden här på bloggen.

http://exzenas.webblogg.se/2007/november/mysbus.html

Och nu en bild på den busiga damen själv. Man kan väl säga om bilden att hennes ögon lyser upp när hon får leka...

image156

Töntliga tomtar.

I dag så for vi iväg in till stan för att skrämmas lite. Stan har nämligen varit full med tomtar då vi haft skyltsöndag här i Piteå.
Nog så tidigt på året enligt mig... Men det tycker tydligen inte de som bestämer. Hur som haver så for vi iväg med tanken att Zena ska få se lite underliga saker på stan.

Fast jag tror inte hon tyckte det. Hon viftade glatt på svansen åt allt folk. Lite jobbigt blev det sdå hon trodde hela tiden att alla skulle hälsa på henne. Vilket var bra i och för sig.. Nu vet hon att alla vill inte hälsa. Så bra!
Sen så trodde jag att hon skulle reagera påå tomtarna. Men pytt på mig va? Här räds inte någon liten schäfervalp för en stor otäck tomte! Hon såg dom ju inte ens! Fast jag lyfte upp henne så brydde hon sig inte. Hon var mer intresserad på att skälla ut andra hundar. Så jag fick jobba med det istället. Tydligen så är hon inte lättskrämd denna dam! Inte för tomtar ialla fall. Dom är nog mest bara töntiga!

Tidigare idag på skogsprommisen så gick vi förbi cementringarna. JAg ska ta bild på dom nu någon dag så ni får se vad ajg menar. Ialla fall så älskar mina hundar dessa cementringar! man kan gå/krypa igenom dom och hoppa upp på dom. Idag lyckades äntlöigen Zena att hoppa upp! Det var en stor dag för henne det syntes. Så stolt hon var! Sen kom hon på att man kunde kanske hoppa upp på dom två högstaste också? Så då gjorde hon det. Då var hon så STOR så STOOOOR!
Och när hon hoppat ner så visade jag att hon kunde nog minsann hopp in i en av de övre ringarna. Så då gjorde hon det och tyckte att det var ett bra gömställe. Speciellt när man norpade åt sig pinnar från Gaija. Bara att hoppa in och lägga sin fångst där. Sen ut igen och hämta mer.
Vi fortsatte en bit till och gick in från stigen till ett omkullfallet gammalt träd. Där har gaija en pinnhämtningsstation. gaija tyckte det var trevligare att hoppa över stocken. Till våren och sommaren ska hon få balansera på stocken. Men den är för halkig ännu. När vi passerade dom gammla pakplåtarna så gick Zena upp på dom självmant. det gör hon alltid numera. Jag behöver inte be henne...
Alla stora stenar är också något som man måste hoppa upp på. Det finns många stora stenar i skogen. men tur att manrken är så pass mjuk och att Zena är klok nog att ta det lungt.

I morgon väntar en lite längre skogstur. Det snöar rätt bra så jag planerar att ta en skön skogstur utan människor och lösa hundar. Folk ids nämligen inte gå i skogen när det är för mycket snö. Bara jag. Underligt.

Jag ska nog också baka något. Kanske lite kakor. För nu står julen för dörren och jag har JULKÄNSLOR i år!

*muttrar* Jag måst nog börja röja upp bland alla papper också...

Och träna Gaija och Zena. Det är nog viktigare än alla gammla papper som ligger och skräpar!
 

Mysbus!

Jag och Zena har ahft lite olika uppfattningar om vad som är roligt med lek. jag har klurat och lu4rat om hur hon vill leka. Men så! Nu i kväll! jaaaa! Vi kom på det! Oj så roligt vi haft! nu söker hon upp mig istället för Gaija när hon vill leka. Något jag tror Gaija tycker är skönt och något som jag tycker är roligt. Vi har blivit busfrends!

Spana in hunden som är söt som socker och go som en ulltuss!
Egentligen får man inte ligga i soffan...

image145
Men min mamma sa att om jag busar med henne så får jag!

image146Man kan ju alltid fjäska för lillmatte Emelie också.. en pudss lite då och då ör det inget fel med.

image147Zena tappar sina framtänder nu. Hon har GLUGGAR där fram! hur gulligt som helst1 Vad STOR hon ser ut på bilden! Hon är betydligt mindre än vad det ser ut som.

image148En nästanbild. Jag hann nästan få en bild på hennes framtandsglugg.

image149Charmig är hon också! Inte bara söt som socker... =O)

image150

Den där lilla leksakshudnen är ärligt stulen från barnen. Gissa om den är omtyckt? Förmodligen bara för att den är stulen. ;O)

Varit till polisen i dag!

 
Ja precis som rubriken säger...Vi har varit till polisen! För jag har blivit anmäld. Anmälan är på grund av att jag ahr en alldeles för sockersöt valp!

nääää..nu skojar ajg! men vi har varit till polisen! Fast anledningen är ju en rolig sak. Vad det är säger jag inte ännu... Kanske jag kan säga så mycket som att jag och Sofia och hundarna ska göra något roligt tillsammans. och dåbehövs ett tillstånd. Nu bevhöver man inte detta tillstånd från polisen utan från turistbyrån. Så kan det vara. Men ajg kan kort och gott säga att Zena som fick följa in (snälla poliser) blev totalt betagen av min söta lilla tös. Först så försökte hon tvätta glasögonen på en av kvinnorna. OCh se så hoppade hon upp med tassarna på skrivbordet hos den andra och fullkommligt bedårade henne!

Vi gick en socialiserings sväng på stan också. Vart vi än gick så log folk mot oss. Ja kanske inte mot mig men mot Zena.

Hon har förresten tappat lite tänder också! Just nu så har hon nya gaddar längst fram i överkäken och en liten söt glugg i nedre käken. Vart tänderna har tagit vägen vet ajg inte... JAg ahar då inte sett några skräpa funt golvet. Så dom har nog farit i hennes lilla mage! Sen så fiser hon illa nu också. Jag tror att det beror på tänderna. Man brukar bli lite krasslig i magen vid tandömsning. AIalla fall gäller det småbarn. OCh Zena är ett småbarn.

Annars rullar allting på som vanligt. Kisseriet blir det minre och mindre av innomhus. Bajseriet är enbart ute sedan en tid tillbaka. Vissa dagar är det mer kiss inne än andra och det har ofta en naturlig förklaring. Ibland märker ajg inte att hon vill ut och hon orkar inte hålla sig. Men det vår jag leva med. Det blir ialla fall mindre och mindre av den varan!

Återkommer med bilder när kameran fått sina batterier uppladdade. =O)
 

Valpträff i helgen.

 
image140

Visst börjar Zena bli stor?I helgen har det varit valpträff med Frostmarkens kennel. Tyvärr jobbade två av de som har valp från marianne så dom kunde inte komma. Men vi fick träffa Exzis nya familj! Och DET var superroligt! Vilka underbara människor! Jag är säker på att exzis nya famlij kommer att trivas med henne. Och dom med henne. lite sorgligt var det förståss att hon flyttar en bit bort. Man har ju hunnit fästa sig vid henne också...  Men vi lär ju träffas ändå lite då och då... =O)

Vi började med att ta oss en god fikastund i klubbstugan. Thomas (Kennelpappa) hade bakat en jättegod bulla på ett bageri. ;O) Han är en händig man!  =O) Sen gick vi ut i halkan och lät valparna busa tillsammans i skogen. JAg tror det var bra. Exzi fick vänja sig vid sin nya Husse och Matte med oss i skogen. vi blev som en enda stor flock! Och småbusarna hade det sååå roligt! Zena fick för sig att vara den som skulle jagas och hon blev jagad. Hon var väldigt nöjd!
Sen tog vi en träningsstund ute på träningsplan. Men då hade vi bara våra stora hundar med oss. Dom små var för trötta för att göra något vettigt.

Vi passade på också att fara och kika på några kompisars nyinköpta hus. Det ska bli spännande att se hur renoveringen blir. Dom hade just slagit upp en vägg och börjat förbereda för tapetseringen. Så nu i veckan ska dom tapetsera.I slutet av nästa vecka ska vi dit och kika igen. Jag blev då så sugen på att få hjälpa till. Men jag fixar inte sånt längre. Synd... för det är sååå roligt!
Medans vi var där och beundrade huset så ringde Marianne och var sååå kaffesugen! Så vi hastade hem och kokade kaffe. jag fick frör mig att baka plättbakelser. Och det var uppskattat! =O) Dom är goda... =O)

Exza och Zena fick härja fritt här hemma och dom hade verkligen roligt. Zena lekte på samma sätt som hon gjorde med Exza när hon var lillliten och bodde hemma. Så sött!


Nu är det dags för lite bilder... Gaija är lite orolig för hur stor Zena ska bli. Men ajg tror inte hon behöver oroa sig. Zena är en liten och kompakt tjej. Och hon lär nog bli så också. Hennes tassar är ialla fall mindre än hennes syskons tassar.

Gaija... Var inte orolig...

image141Vad stort huvudet på Zena verkar vara... Måste vara en optisk synvilla?

image142


Zena har så fina ögon! Och ett välformat huvud.

image143Äh! Tycker Zena... Och gömmer sig bakom en leksak.

image144

Duktig Zena!

Jag har ju totalt glömt bort att berätta lite saker som ajg känner mig nöjd över vad gäller Zena.

för det första så var hon ju med på tävlingarna i helgen. Och vi kom ju tidigt på morgonen och då skulle dom skjuta inför platsliggningen för brukset. det var ju rätt många skott som avlossades. Zena fick ligga i bilen med gaija och brydde sig inte alls om att det pangade där ute... Sen så var ajg tvungen att rasta lilltjejen och då pangades det också. Hon brydde sig inte då heller. =O) Så det känns väldigt skönt.

Hon har överhuvudtaget inte visat någon rädsla angående plötsliga ljud. Det finns ju gott om sånt i vårt hem då vi har tre barn som är rätt ljudliga av sig (stackars grannar).

Sen så ahr vi varit i skogen och testat lite otäcka saker. I skogen finns det ett par takplåtar som ligger över en liiiten gammal vedhög. Jag och Gaija traskade upp på den och bonkade lite. Det låter ju så.. bonk... bonk... Zena var inte sen med att kliva upp på plåten. Visade inga som helst tecken på obehag. =O)
Sen så var vi vid några cementrör som ligger staplade på varandra. Jag lyfte upp Zena på den högsta och där stod hon och tyckte att utsikten var hemskans fin! Hon ville inte ner! Plötsligt hoppar Gaija upp och försöker krypa under Zenas mage... Det går ju liksom inte... Men Zena har bra balans och hittade fotfästet galant!

Vi har provat åka hiss också. Vilket gick utmärkt. Hon gillade det så mycket att vajre gång vi kommer hem till min mamma så springer hon först fram till hissdörren och sen till mammas dörr. Hon bor på nedre plan så åka hiss är väl inte det första man gör när man kommer hem till henne.

Att gå på stan är också spännande. Ibland måste hon skälla ut något som verkar skumt. Och ibland kan hon gömma sig bakom mina ben. men låtsas jag som ingenting så går det snabbt över. Det tar lång tid att gå med henne i stan. För alla lukter måste bara nosas av. Hon gillar att använda nosen lilltjejen. =O)

Zena har börjat förstå ligg nu cokså. Jag tränar ligg från stående och hon fäller bak sig själv så fint så fint. Som en lite fickkniv. Snyggt och prydligt! vi tränar också att vara på vänster sida och att sätta sig där. hon sätter sig fortfarande snett utåt men jag tror att det kommer bara jag får börja träna mer intesivt med henne. Allt är ju på lek ännu så länge.

att ropa in henne har blivit lite svårare. Speciellt när hon leker. Men hon kommer till slut. OCh hon är inte heller svår att gå med i koppel. Hon har börjat dra lite nu men då stannar jag och väntar tills vi har ögonkontakt och då går det bra en stund till.
Ögonkontakt ja.. hon har hemskt lätt att ta ögonkontakt och hon håller kvar blicken rätt länge också. Ofta viftar hon på svansen samtidigt. hon har bra simultankapacitet! Hahah!

hon sover ju hela nätterna och brukar vakna vid halv sju. Men det är ju oftast då vi kliver upp. Så numera är burdörren helt öppen och hon kan gå ut och in som hon vill. Men hon vill ligga där inne. mysigt och tryggt skulle jag tro... På helgerna (de få gånger vi kan ha sovmorgon och inte har ngn aktivitet) så går hon ut och kissar och sen kan vi sova till nio på morgonen... Skönt!

Gissa om jag är superdupernöjd med lilltjejen!? =O)

Snön kom... och for.

 
Jag har ialla fall hunnit ta några bilder på Zena, Gaija och snön. Fast så lätt är det inte. Zena är inte den valpen som är still många sekunder. Det är ju så spännande allting! OCh OJ så mycket man kan göra!

Zena är en nyfiken valp som är frammåt och tar gänra för sig här i livet. Det enda jag önskar lite mer av är ätt bättre bett. Just nu släpper hon väldigt lätt. Men några bita övningar då och då kommer nog att förbättra det. Dessutom kan det nog snart börja göra lite ont i munnen när man ska hålla fast. Så det gäller nog att börja jobba med det nu så fort som möjjligt innan tandömsningen.

Här kommer snöbilderna!


Halloooo..: Finns det några snälla spöken i skogen?

image128


Ett pinnspöke med självlysande ögon kanske?

image129


Wäääähhhh! Pinnspöket jagas! Rädda sig den som räddas kan!

image130


Spöket är borta... Skönt!

image131


Oh nej! Där är den igen! Pinnspöket med de självlysande ögonen...huuu så hemskt!

image132


Fast det var ju bara gaija... Och hon är lu världens bästa storasyrra!

image133


Det var itne många sekunder. Sen sprang hon ner från stenen... *suckar' Jag ahde ju tänkt få en fin bild av dom tillsammans så jag kastade iväg en pinne. Zena sprang ner från stenen...

image134


Mums. Snö är gott.

image135


Liten valp i snövärlden. Roligt!

image136


Vart for Gaija?

image137


Här kommer hon! Med pinnen så klart...

image138


Vi luktar... Spännande saker med lukt vet ni... Man kanske hittar något?

image139


I fortsättningen här i bloggen, ialla fall ett tag, så ska jag ta upp lite teman och fundamentationer. Kom gärna med egna funderingar och kommentarer kring det jag skriver.

Bye så länge. =O)
 

Hejarklack!

 
Gaija har en egen hejarklack. Den består av Zena, Exza, Exzi och Exzo... Utan dom hade hon inte vunnit i dag. lovar!

Alltså i dag har Zena fått vara med om en riktig tävling. Som åskådare då förståss. Hon är ju lite för liten ännu får att börja tävla själv.
 I morse klev vi upp i ottan för att fara iväg och tävla. Zena tyckte det var helhäftigt att få kliva upp före katterna. Hon tyckte det var lika helhäftigt att få komma ut till bruks också. Sen så fick hon busa med helhäftiga Rizzla också. Fast Rizzla tyckte det var helhäftigt att skrämma henne lite. Men när Rizzla och aija kommit igång med att leka så nöjde hon sig med att springa efter dom lite då och då. Fart i benen har hon. Hon blir inte långt efter storfickorna. Så vi får väl se om hon blir supersnabb en vacker dag. Sen fick stackarn vara i bilen rätt mycket udner dagen. Först skulle ju gaija tävla och sen skulle jag sitta domarsekreterare. Men lite då och då fick hon komma ut och fick träffa sina syskon och vapendragare. Exza är hennes bästis. Det syns. Och tur det eftersom att dom kommer att ha en nära kontakt framöver.

Jag tror nog ändå att Zena njöt rätt mycket av vistelsen i bilen. Hon kom nämligen på att ta sig fram i bilen. Och där fanns en påse med Detnasticks. Ni vet sånna där tuggsamer som ska hålla hundarnas tänder rena och fina.Man ska ge en vuxen hund en om dagen. Zena kommer från och med nu och en tid framöver ha väääldigt rena och fina tänder samt ha en fräsch doftör från munnen. För hon åt fem.

Jag tycket att det var något lurt med att hon var där framme i bilen. Hon satt på bilgolvet och lutade huvudet på bilsätet. Hon såg lite sömnig ut. Underligt tänkte jag. Zena ser aldrig sömnig ut. Men jag tog glatt ut henne ur bilen och stoppade in henne på rätt ställe.
Senare på dagen fick vi en överaskning! Ullis och Lelle har köpt en massa gottigheter åt vår lilla Zena! Dom skämmer bort henne minsann! Så när jag skulle sätta in gottigheterna så såg jag det tomma paketet... OCh då förstod jag varför hon inte ville äta mat.

Så nu har hon fått vila från mat hela eftermiddagen. Hon har ialla fall varit bra i magen. Så hon verkar då ha en bra mage ialal fall. Fast fem st... Lite väl magstarkt va?

Vi får väl skryta lite här också...
Gaija vann! Hon fick klassvinst i lydnadsklass tre med 270.5 poäng! OCh ett förstapris då såklart. Så nu fattas det bara ett förstapris till så har vi LP3 också. Weeeehoooo! Det har verkligen varit en kul dag! Vilka underbara hundar jag har. Jag är så stolt. Fast vissa av dom är lite glupska när det gäller Dentasticks...
 

RSS 2.0