En dag med lugn och ro och sinnesfrid.

Just det behövde jag idag. Förn att ha farit runt som ett roll på diverse vårdinrättningar, skolor och en massa annat smat faktiskt itne mått bra så behövde och själen sin medicin. Så jag drig iväg till gläntan där jag alltid hittar sinnesfrid. Det är min plats på jorden där jag kan hitta det jag söker och framför allt tanka mina batterier. Hade jag varit religös så hade jag nog sagt att man hittar guds underverk där ute också...
Nu är jag inte religös men jag är så nära det man kan bli efter en dag där ute. Det är så vacker, stillsamt och helt underbart där ute så jag finner knappt ord!

Jag tror hundarna håller med mig. I kväll har jag knappt sett till dom. Zena ligger under sängen min och sover. Gaija har krypit ihop i vardagsrummet. Ingen av dom vill gå ut i onödan och de är inte intresserade av att leka. Jag har gjort en omorganisering i hjärnan föressten! =O) Jag har beslutat att tömma hundarnas lekkrog och slänga alla småbitar av leksaker som är kvar. Just det... Småbitar! det blir liksom bara det av allt de har där. Så idag har jag köpt en kampknut till dom. En lagom som de båda kan hålla i ordentligt och som även håller för deras eviga kamplekar. Jag avskyr dessa repleksaker men ajg har insett att de är nog de enda som håller?
Pipleksaker är redan bannlysta. Och de stackare som är kvar är bara en hel förutom pipmojjen. Alla andra är i små bitar. Blåboy som vi haft nu några år gav upp i vintras. Då blev han dekapiterad. Alltså inget huvud. Svansen följde raskt efter. Ingen vacker syn. OCh sen allt det där vita luddet som var innuti men som hamnade utanför.. Det såg ut som vinter både ute och inne!
Sen köpte jag i min stora enfald två roliga bääbääfår... Det tog en minut sen hade dom plockat ut pipgrejjen idom. OCh sen var det mer vitt ludd.
Zena har en Ettkorre (ekorre). Den var fin tills nyligen. Då åkte ansiktet bort och så blev det mer vitt ludd...
Gaija fick en spindel av mormor när hon var bebis. Lopna tyckte den var så vidrig att hon lämnade den ifred och Gaija har varit rädd om den. Tills Zena och Gaija började kampa med den! Den har gått av på hälften. en vänster och en högersida är det numer...
Så nu blir det bara rejäla hållbara leksaker i fortsättningen. Små töntiga pipsaker och mjukisjur är bannlysta!

Nåja. Nu går vi raskt vidare till dagens underbara bilder. Se och njut och överaskas!Jag trodde hon stod så vackert... Men hon ser mer skitnödig ut.

image1042


Gaija försöker gömma en pinne i sanden. Men det ville inte pinnen. Dumma pinnen!

image1043


Zena tror att hon är en känguru...

image1044


Visst ser det drömlikt ut? Gaija ÄR min drömhund! =O)

image1045Nu ser hon mindre skitnödig ut! =O) Snygghunden Zena med snygghunden Gaija bakom... Gaija ligger som vanligt och håller i en pinne.
image1046


SnyggZena! (mer behöver väl inte sägas)

image1047


Gaija gör som vanligt... Har en pinne som ingen får ta...

image1048


Ni ser rätt! Vatten! I en vik i slutet på gläntan så finns det öppet vatten. Iskallt trodde jag. Men det var faktiskt varmt! Zena står och funderar på om man verkligen kan kiva ner i vattnet?

image1049


Men..kom igen nu då fegis! Det är ju bara vatten!

image1050


Ok... Jag testar Gaija... Det är ju...det är ju... BLÖTT!

image1051


Weeehooooo! Man kan ju springa i vattnet! Det är här var ju superkul!

image1052


Spring! Spring! Spring! Släpp hundarna friiia!

image1053


Man blir ju då snurrig, tycker Gaija...  (hon ser nu så snäll ut, men det beror på att hon ÄR snäll)

image1054


Man kan HOPPA också! Fyrfotahopp!

image1056


Kom på att jag haft fel inställning påkameran (tack barnen). Så därför är de första bilderna bleka.
Visst ser det skönt ut i vattnet?  Vill du också bada?

image1057


Letar en pinne som envisas med att drunkna.

image1058


Sen så måste man bara fånga vattenplasket. Fast svårt är det!

image1059


Massor med plask alltså...

image1063


Mer fånga vattenplask...  Kolla bakbenen va.. Dom är över vattenlinjen.. Som vanligt. ;O)

image1064


Man kan väl tro att hon inte har vattuskräck.  Men hon ser då galen ut ialla fall!

image1066


Gaija säger: Kom inte och ta min pinne! Zena säger: Kom inte och ta mitt vatten!

image1067


Blöt och lycklig... 10 min i vattnet och hunden blir äntligen trött.. ;O)

image1068


Nöjd Gaija. Hon har slutat bada nu Zena så nu slipper Gaija vara yr. Se vilka glada ögon!

image1069


Dom stod så fint.. Helt spontant...  OCh så blev det mer sjömärket som kom i fokus.. typiskt.

image1070


Så jag försökte ta en till bild. Men då sprang Zena iväg så där står Gaija ensam och undrar vad hon ska göra.

image1071


Det som göms i snö... Vågorna finns kvar sedan i vintras innan isen la sig.

image1072


Sist men itne minst. En hyllining till våren! Isen smälter och sanden kommer fram! =O)

image1073
Träning... Vad är det? ;O)

Efter att nu ha varit rätt däckad i tre veckor så har jag nog börjat komma tillbaka. Anledningen till att jag har förstått det är att ajg ville ut till bruks och att jag också for dit! Annars så har bara tanken på bruks gjort mig snurrig och trött.

Sagt och gjort. Jag och Amanda for dit med två vilda bestar. Halvgalna av lycka över att f vara på världens bästa ställe uttryckte sig som tes att dra som galningar i kopplet för att sedan när de var lösa busa hejvillt. Vi tog oss en sedvanlig rasttur ute i skogen och hundarna hade så roligt så!

Sen gick jag med Zena och tränade. gaija låg i bilen och var frustrerad över att bli kvarlämmnad. Hon var som tokig hon som faktiskt kan ligga tyst och fint i bilen. Så Amanda hämtade henne. Jag band upp henne vid hunddagis och då stod hon där och gapade ialla fall. Amanda försökte distrahera henne men det gick inte. gaija lyckades ordna ordenligt med störning åt Zena som helst bara ville till gaija för att busa. Mycket överskottsenegri har hon just nu lilltjejen.

Ialla fall så jobbade ajg med fotgåendet. Mycket splittrat och flamsigt. Hon gillar att flyga och hon är stensäker på att hon kan! Men se det tolererade inte jag och då var heeeela världen grå och tråkig. i en minut. För sedan var hoppmaskinen i full gång igen! Och när hon väl fick tag på snörbollen så stod hon och slog sig själv med den.Jätteskoj alltså!
Ialla fall så körde vi lite platsliggning tillsammans med Gaija och Amanda och har man sett! Zena kan också ha huvudet i backen! Men så gjorde Amanda en rörelse med handen och så var det klippt! BUS!
Svetten lackade och jag lackade ur till slut. Kände att det hela var ngn slags pajasvarningskommite bland hundarna och gav upp. Det var helt enkelt ingen bra träning i dag. Kände mig helt värdelös. Men nu i efterhand så inser jag ju att det var ett bra tag sedan lilltjejen fick jobba med huvudet och att allt var som nytt för henne.

Så mina planer är att i morgon göra om allt ihopa och backa rejält. Jag backade idag också men ska se om det blir ännu bättre med att helt börja om. kontaktövningar i störigmijö är nog kanske ngt som jag ska jobba mer med också.

Kan väl säga att det var betydligt lugnare att träna Gaija. Jag stängde in Amanda och Zena i stora hundgården så fick dom leka. När jag väl släppte ut dom så var båda tjejerna betydligt lugnare. Hahah!

Funderar på att börja med uppletande med mina hundar. Jag tror att lite konkurrans med Zena gör att Gaija upplever uppletandet som mer sport än att bara hitta ngt. Man måste vara snabb också. Jag har på känn att Zena kommer att älska just detta och att det blir lätt att jobba med det (förutom att få in föremålen för hon är så snål om dom). Måste verkligen skärpa mig med uppletandet nu!

Tjuvtränat.

I kväll for vi faktiskt ut till ridhuset och tränade.

Jag är trött på att inte få göra ngt. Och jag såg till att sova en dryg timme innan vi for så jag var rätt "pigg" när vi kom fram. Till saken hör att jag har fått influensan och fått akut öroninflammation, bihåleinflammation och början på lunginflammation. det är öronen som är värst. Jag har kanppt ngn hörsel och värk i öronen. Läkaren säger att jag absolut inte får anstränga mig för då kan ena trumhinnan lossna. Och det vill man ju inte!  Men jag går på en dunderkur penicillin så jag hoppas att det ska gå över snart. Jag blir tokig om det inte gör det.

Nåja. Jag tog ut Zena först och jobbade lite med fot. Hon är såååå duktig! Och följsam! =O) Zena är riktigt rolig att jobba med. Vi har ju inte tränat på en och en halv vecka och ändå sitter takterna i! Hon vill verkligen jobba för belöning och det får hon också. Allt är ROLIGT!

Exzena är också anmäld till sin första tävling. I Gällivare blir debuten! Så det ska bli spännande. Det blir bara en tävling för sokjs skull. Jag vet itne ens om vi hinner bli klara. Men jag tänkte stå över de momenten som itne är klara. Jag får ju se hur hon funkar på dom andra momenten istället.

Efter träningen så fick Zena busa med Bouvieren Frizca. en härlig tjej som är ursnäll och helt underbar! Zena älskar henne! Dom hade superskoj och är verkligen duktiga på att prata med varandra.

Så nu är man slut och trötter igen. Även om det inte blev så mycket träning så blev detmycket för mig. Man är som sagt var itne riktigt kry ännu.

Håll tummarna för oss så vi kommer oss iväg på tävling! Så skoj det ska bli! =o)

RSS 2.0