Gott nytt år!

Gott nytt år alla Zenasbloggläsare!

ett nytt och mycket spännande år ligger framför oss! Ett år då vi ska lära känna varandra och njuta av varandra och framför allt lära oss nya saker tillsammans! Det ska verkligen bli roligt!

Varje dag lär jag känna lilla Zena lite mer... Hon börjar ju bli en riktigt stor flicka om än ngt mindre än sin syster Exza. Hon lär bli lite lägre än gaija. Men det är bra. liten och kompakt blir hon! Därmed inte sagt att hon är en liten hund. Hon är en hund med stt stort och gott hjärta! Otroligt glad och snäll och hängiven sin familj och alla våra bekanta. Hon är lättlärd och tycker om att lära nya saker. sen så kommer hon ihåg allt det nya också. Hon är också extremt vänlig och gör mycket sällan olovliga saker.

Idag, på nyårsafton, så har vi varit ute på prommis då folk har smällt sina smällare. Det var inte meningen att vi skulle vara ute vid en tidpunkt då folk smäller. Jag trodde dom flesta skulle vara inne och äta vid femsnåret... emn icke! folk måste bara smälla sina smällare! Gaija är inte alls brydd av smällare utan tar det med ro. De smällare som har en massa färger och sånt tittar hon gärna på. hon tycker nog att det är vackert. =O)
Zena bryr sig inte heller om dom. Hon kan också titta på dom. men hon vill hellre förpesta tillvaron för Gaija med att sno åt sig hennes pinnar.

En gång reagerade hon på en smällare.Hon var djupt inne i en god luckt och plötsligt så smällde det till ordentligt ni närheten av oss1 Själv hoppade jag till. Zena vaknade upp ur sitt luktrus och ryggade tillbaka. Sen sneglade hon på mig och på gaija och sen fortsatte hon att gå... Det var inget mer. Jag tittade aldrig direkt på henne och fortsatte bara att prata med Emelie som följde med. Nästa smäll reagerade hon inte ens... Så jg tror nog att det är lungt för hennes del. Just nu så låter det en hel massa men hon sover gott. Hon går ut och kissar då och då och då bryr hon sig inte heller. Skönt!

Nåja. Det nya året kommer främst att bestå av inlärning av lydnaden. Den här gången kommer jag att jobba lite annrolunda motför vad jag gjort med Gaija. Främst emd tanke på att Zena har ett mycket gott minne och att jag måste se till att göra ett minimum med fel. Jag komemr även att jobba mycket med spår och uppletande. Målet är att vi ska komma oss ut på tävlingsbanorna i sommar. vi får väl se hur det går. Just nu har vi mest bara lekt och under lek lärt in nya saker. Men kraven komemr sakta men säkert att höjas allt eftersom hon är mogen. Hon är ju en härlig liten tjej och jag är säker på att vi kommer att få många underbara och roliga timmar framför oss. ett riktigt roligt år står framför vår dörr! Det hoppas jag verkligen på!

Så nu önskar jag alla er läsare av Zenas blogg ett riktigt gott nytt år och att även ni får ett spännande år av nya utmaningar! =O)

Så var julen slut för i år.

 
Men vilken härlig jul vi haft! Så superskönt och trevligt! Och massor gott att äta och klappar har man fått. Gaija har fått en hel del att mumsa på! Hon hälsar alla som gett henne allt det gottiga. Tyvärr så försvann allt så fort... Jag hann inte vara med så var allt borta!

Så här ser en nöjd julhund ut:

image164Jultomte med konstig mage signalerar att det är fritt fram för hundar att hämta sina paket. =O)

image975I väntan på paket...

image976Tomtenissan måste få sig en puss. I år var tomtenissan utklädd till hemvärnssoldat. Zena spanar in tomtens skägg. Sitter den fast? nähä... Synd att det inte också hamnade på bild.

image977
Julens färskingar (första julen):

image978
image979

Lilla Max och lilla Zena. Båda var helt nöjda med alla julklappar och njöt av all uppmärksamhet man kunde få. det var ju många som ville bry sig.

Lilla Max är världens goaste kille! Han fick dessutom mest julklappar. Kan det bero på att han varit så snäll? Han är alltid glad den här lilla killen. Helt underbar! bara fyra månader och han är sååå duktig. vad månde bliva av honom? Hundförare kanske? ;o)

Lilla Zena skötte sig också utmärkt. Inget kiss på golvet och inga tuggade julklappar. Alltså denna lilla tjej biter på inget som inte tillhör henne! Där påminner hon verkligen mycket om Gaija. Hon var lika dan! Kanske det beror på att dom har leksaker som dom tycker om och att dom har alltid ngt dom kan tugga på? Man kan liksom slappna av med dessa hundar. Och då blir också hundarna lugnare. Lilla Max var ju en ny familjemedlem som blev nosad på. Han luktade verkligen spännande och gaija fick sin vana trogen stooora ögon och började drägla. Något hon alltid gör när hon träffar på bebisar. Vare sig dom är av hundsläkte eller människosläkte.
Zena uppförde sig också exemplariskt och nosade snällt på bebisen. Men sen var det något annat som blev intressant och då var hon tvungen att hänga på...Vi har även hunnit träna lite i kväll. Jag tog Zena på en kort prommis och under den tidenb så jobbade ajg med en snörboll och att hon skulle komma in till mig med den. Sen var det ett par steg bredvid mig som gällde och så iväg med bollen! skitkul tyuckte Zena som var superduktig på att komma in med bollen. I och för sig inte på en gång. hon var tvungen att springa av lycka först lite. Precis som Gaija alltid gör... =O) Men för mig är det ett bevis på att hunden har roligt. Jag behöver ju inte ens be att hunden ska komma tillbaka. Hon kommer ju frivilligt ialla fall.
Sen så jobbade vi med att hon skulle sitta vid min vänstra sida. hon vill fortfarande sitta mitt emot min vänstra sida med huvudet mot mitt vänstra framben... Ehhh..: ajg tror inte att domarna accepterar det. Så ajg vrider mig så jag står bredvid henne och så belönar ajg. Att locka in henne vid sidan går inte. hon vrider sig utåt ialla fall. OCh tvinga henne är inte heller ngt att rekomendera. Då skiter vi i allt säger hon. Det blir absolut en utmaning att jobba med Zena. Hon har mycket egen vilja men är ändå otroligt uppmärksam på mig som förare. Vi har otroligt bra kontakt och jag får alltid ögonkontakt. Förmodligen mycket tack vare att ajg jobbar just med ögonkontakt.

En mycket härlig liten tjej med massor av posetiv utstrålning och glädje!!
 

God jul!

God jul alla som är inne och läser på Exzenas blogg!

Vi kommer att fira jul här hemma med nära och kära. Hela dagen har gått åt till att stöka inför julen. Vi har haft det jättemysigt! Jag och Amanda har till och med hunnit baka supergoda Napolenhattar! All smörgåsmat är uppskuren. Den supergoda gravade laxen från en av mina allra bästa kompisars fiskaffär Fiskhörnan är filead. Javisst! Jag äter inte fisk. men ajg är bra på att filea! ;O) Skinkan är klar och äggen kokade. Vissa ägg är också skalade. Salladen är i stort sett klar förutom att salladsbladen ska ner. Så det mesta är förberett. Slkönt! Jag kan ta det rätt lungt i morgon och må bra. =O) Hurra!

Så i morgon kommer vi att äta allt vad julens matord kan tänkas duka upp, det ska bara bli så gott! Och hundarna ska få massor med julklappar! Både Marianne och Thomas och Johan har gett dom var sin julklapp. Så goa dom är! Jag är säker på att Gaija och Zena blir överlyckliga! Marianne och Thomas var förbi här i går och fick lite julfika. Zena blir alltid så överlycklig när dom kommer. Hon kör med stora pusskalaset och vill gärna sitta i knäet. Lite svårt då hon börjar vara rätt stor. Sen går hon ifrån en stund och vilar sig och så är hon där igen för stora pusskalaset igen! Både Marianne och Thomas är skära om kinderna och ser nybadade ut!

Sen så vill jag tacka alla som skickat julkort (snigelmail). Ni har ju så underbara hundar! Tusen tack! Speciellt någon som heter Åsa som skickat mig ett julkort... Hon hoppas på att mitt nya år ska bli lite lugnare. Jag känner bara en Åsa och med den tanken så är hon guld värd! Tack vännen!
Och så vill jag tacka er som tänkt på oss och skickat e-mail. =O) Ni är också supergulliga! Ingen nämd och ingen glömd. =O) Jag har prioriterat bort allt som heter julkort på grund av att jag dels är så vimsig och glömsk och sen för att jag blir jättestressad av det. Och jag får inte stressa med mitt höga blodtryck för läkaren.

Så nu till sist vill jag önska er alla julefrid och ta det lungt i trafiken alla ni som ska köra bil. Det är halkigt. Kom hellre försent än inte alls!


Äntligen har jag fått tillbaka min älskade kamera från lagningen. Precis lagomt till jul! Så nu kan ajg i lugn och ro ta kort. det är så härligt! Den andra kameran var bra. men MIN kamera är bäst! ;O)
Så här kommer lite färska bilder taget med min älsklingskamera.


Samätning. Gaija och Zena vet vems som är vems sida. Man rör inte den andras matskål! Eller Xena försöker att röra... När vi inte ser. ;O)
Zena börjar vara rätt stor nu. Och ibland har vi svårt att se vem som är vem. Ansiktet och höjden är det enda som skiljer dom åt. Ananrs så är dom rent otroligt lika varandra bakifrån. ;O)
image968Nybadad Zena. Hon luktar gott av gulsåpan. Mums! Hon är mjuk och fluffrig också... OCh bara så sööööt! Och pömsig.

image969Kompisarna. Bästisarna. Systrarna.

image970


Zena tänker: En KATT! Busdags!

image971Gaija önskar alla en od jul. Hon hoppas på att nästa år så ska hennes prispokalshylla vara ännu fullare. Hehe... Hon börjar bli mallig tjejen.

image972Nät måste man ju göra när man väntar på tomten... Busa!

image973

Vi jobbar på!

I går jobbade jag lite med zena. Lite koppelträning (att inte dra) och att sätta sig vid min vänstra sida. Hon må vara klok. men denna hund är något så otroligt envis! Jösses! Hon vägrar sitta bredvid mig. Hon SKA sitta mitt emot min vänsra sida. det ser ju för töntigt ut! Hon tror väl att om hon inte sitter så så får hon inget godis. men jag har faktiskt lurat ut hur ajg ska jobba med henne. Jag ska gå "galningen" med henne. Alltså jag ahr hudnen kopplad och irrar runt.Tvärvänder och har mig. Hudnen kommer då att söka min uppmärksamhet och då får hon beöning. Till slut så smyger hon upp vid min vänstra sida automatiskt och sen går jag vidare på att hon ska sitta cokså när hon vet var hon ska vara för att få belöning.

Annars så är Zena fortfarande denna underbart härliga lilla tjej! Hon håller på att utvecklas till en riktig goding! Det är inte klokt så söt hon är! Hennes kindtänder håller på att spricka fram och alla som fått visdomständer vet hur det känns... Men hon biter inte på ngt. Kanske för att hon får ett litet tuggben varje dag? Jag vet då inte... Men hon verkar bara vara så nöjd och belåten med livet. Hennes svans går alltid och hon ser alltid glad ut.

Så nu har jag två glada och trevliga hundar. Kan man ha det bättre? Jag är ialla fall lycklig med dom. Sen till råga på allt så har jag ju också två toppenuppfödare. Så mitt hundägande känns otroligt mcyket bättre än det någonsin gjort!

I morgon kanske Marianne och thomas komemr över på fika. Oj så trevligt det ska bli! Då ska Zena och Exza få busa med varandra. Och Zmilla ska få träffa Zena också. Och bruno... Gaijas Bruno hoppas jag också ska komma! Och så klart lillemannen Rocky. Han är ju bara så cool!

Jag planerar att ta Gaija ut på bruks och träna med henne nu någon dag. Då ska lilla Zena få följa och där ska vi jobba också lite... Skoj! =O)

Nya bilder på min lilla gudinna kommer snart. Msåte bara ta mig i kragen och komma ihåg kameran på prommisarna också. Jag och mitt teflonminne!

Näpp. Nu är det dags att slå huvudet i sängstolpen. Ögonen går i kors. Natt!

Utmanelse!

 
Zena har blivit utmanad av Caxa och Rizzla. Så nu kommer något att bita i. Bokstavligen.

Zena berättar själv. det är mycket enklare så. Hon är ju sååå surrig så skulle jag fråga hanne en massa så skulle jag få öronskav.


1. Jag har en mun och den användr jag till mycket. Inte bara att äta med. Vet ni om att man kan bita sig fast uppe på Gaijas rygg och åka snålskjuts?

2. Alla här hemma försöker få mig att kissa och bajsa ute. Men vaddå? när det är tråkigt väder kan man väl få gå på den offentliga toan? Alltså i Amandas rum.... Det går utmärkt att kissa och bajsa där inne. Nästan som ute juh! Enda nackdelen är att Amanda låter så illa om man råkar pinkilera eller popsilera där inne.

3. När vi är ute i skogen så är alla stora stenar mina! ALLA!Klättrar man upp på dom så blir man ju stor och kan se långt.

4. Jag har en mormor som är toppen! Varje gång man kommer till henne så ser man utsvulten ut och så sätter man sig framför godisskåpet och vickar på huvudet. Det slår ALDRIG fel! Varje gång får jag godis! Vilken toppenmamma!

5. Man får inte bita på bilen. Men allt löst i bilen får man bita på. Gaija har sagt det. Och jag lyder. Som den lydiga lillasyster jag är! =O) Ett av liggunderlagen har jag gjort om till ett mästervärk. Men min tråkiga mamma har gömt den under en plastmatta. Men hon vet inte om att jag fortsätter jobbet. Men liksom lite mera undanskymt....

6. Jag gillar att leka med katterna. Dom tycker inte om att leka med mig. Kanske dom är sura för att jag vuxit om dom? Från början när jag flyttade hit var jag lika stor som dom. Men nu är jag mycket större. gissa vad en valptass kan göra? Joooo.. Mankan få omkull katter på alla möjliga sätt. Och sura blir dom! hihi... Då blir dom ännu roligare och det hela blir jättespännande!

Nä nu ger jag upp. Nu ska jag äta mitt nattmål så jag kan sova under sängen. Det är svalt och skönt där... OCh tyst när inte husse snarkar.
 

En långprommis!

Idag ahr vi tagit en rejäl långprommis. Inte för att vädret var speciellt vacker eller så... Men jag hade bakat i går och ncaken har itne varit att leka med. Frisk luft och att röra på mig gör att jag inte har så speciellt ont. Ialla fall medans jag går. Så vi tog en tur till ögletjärn. Med mig hade jag fyra hårdbröd och två mandariner samt en sittdyna.Tanken var att Zena skulle få ha lite pauser och att vi skulle ta det lungt. Det är ju en bra bit att gå för små valptassar. Zena hade ingen koll på sina tassar. Dom hoppade och skuttade och nu gör hon verkligen skäl för sitt smeknamn Lille skutt! Hon far runt som ett skållat troll och hoppetossar sig överallt! Upp på stenar, ner i diken, runt, runt far hon!

Inte hade hon tid att vila? Så när vi kom fram till grillplatsen vid ögletjärn så satte ajg mig ner och tog fram hårdbröden och bjöd hudnarna. Sen åt jag mina mandariner.Jaaa... Hudnarna med. Dom älskar dom! Jag satt där stilla ett bra tag med tanke på att lille skutt skulle vila sig. Men nääää... Det skulle springas fram och tillbaka. det skulle krypas under bänkarna vid grillplatsen. Det skulle retas med gaija (Stackarn) och det skulle springas ut på tjärnen som inte alls har någon bra is.

Till slut insåg jag att det var lika bra att gå hem igen. Hon hade inga tankar på att vila. allt var ju bara så himmla kul och spännande!
Vi kom fram till den stora jättestora stenen som är mycket populär hos mina hudnar. Alla hundar jag har haft har alltd velat hoppa upp på stenen. detsamma gällde Zena. bara det att förutsättningarna för att ta sig upp på stenen var urdåliga! Först så var stenen hal av is. Sen så var det snö ovanpå... Men upp skulle hon! tre försök och sen var hon uppe. Så idag har Zena bevisat att hon har uthållighet och att hon inte ger upp i första taget! att vara uppe på stenen var störtkul! Väl där uppe så la hon sig och tog en vilopaus. Välbehövlig. man blir ju trött bara av att titta på henne. Gaija tog stenen med ett enda språng. Hon är ju vig som en apa den hunden!
Sen skulel Zena ner... Och det gick också bra! hon kollade nog för att hitta en bra plats som itne var så brant (hela stenen är brant) och så tog hon sig lungt och säkert ner. Hon verkar då inte vara höjdrädd heller. Och hon gillar att vara högt upp. Då får man bra utsikt tycker hon.

När vi kom hem så tittade jag på klockan. Den var strax efter två... Och vi for strax före tolv... alltså drygt två timmar! I vanliga fall så tar en tur ut till Ögletjärn endast 40 minuter. Men vi tog det lungt. eller jag... Zena skuttade ju runt hela tiden.
Honv ar duktig också och tog sig tid att bajsa hela TVÅ gånger! Duktig tjej!

I morgon ska jag börja ta itu med mina planer med att göra Zena till en tävlingshund. Då ska jag börja träna inkallning på allvar. Nästa vecka blir det stanna som gäller osv... Hon är så otroligt lättlärd så att nöta på övningar känns inte aktuellt. Hon blir bara less och uttjatad om jag ska nöta. Snabbt och effektivt är Zenas slagord. Och skuttigt.

I kväll har jag klippt klorna på lilltjejen. det går då med bravur. hon ligger så fint stilla. tyst och lungt. bara hon får ha en liten leksak i munnen. hon är klart medveten om att jag klipper klorna. men ändå är det liksom inga problem. Hon är bara så underbart duktig!

Kan man säga att jag är superdupernöjd? Mina aningar om att det skulle bli en bra kombination mellan Zmilla och Exxson har bevisats sig vara sanna. om hon är så här underbar nu... Hur ska hon bli sen när vi sätter igång på allvar? =O)

Jag är bara så lycklig över mina två underbara hundar. Dom ger mig verkligen ett skäl till att få ett bra liv. =O) även om jag just nu har så ont att mina morfinbaserade mediciner inte hjälper... Utan dom här två underbara änglarna så skulle jag nog inte haft det så bra och mått så bra som jag gör.

Rumsren...

Jag skulle just skriva i bloggen att nu har Zena varit rumsren i ett par dagar. I flera veckor har hon inte bajsat inne och de få gånger någon olycka har hänt så har hon kissat inne i tvättstugan. Hon går ju ut genom dörren där för att kissa så det faller sig naturligt att olyckorna hamnar där.

Så nu när jag satt mig för att skryta så kom hon just ut ur Amandas rum. Sen gick Stefan in där och då... trampade han i kisspölen! Han märkte inte det först för det var varmt. *muahahaha*

Ialla fall så kan vi i lugn och ro hälsa på folk numera utan att hon kissar inne. Hon talar om med så nästan ohörbara pip att hon vill ut. Hon sover också på en bädd bredvid min säng och bredvid Gaija om nätterna. hon har ju fått ligga i en bur och med dörren stängd dom första nätterna. emn sen har dörren varit öppen och jag har vaknat av att hon puttat upp dörren. Men nu har vi tagit bort den. onödigt att ha en sån där bur när hon sover så bra om nätterna. Alla nätter har i stort sett varit lugna och fina. Ibland vill  hon ut tidigt på morgonen. Men då slår jag också en drill. Så det är helt ok.

Bilddax.

image160

I soffan får man inte ligga. Men det kan man göra om man lekbusar med mamma på fredagskväll. Ett litet nöje vi har jag och Zena...


image161

Hmmm... På ryggstödet? Jösses....

RSS 2.0