Äntligen bilder!

Nu när jag äntligen fått min kamera lagad så är kabeln för att föra över bilderna till datorn borta! Som jag har sökt... Överallt! Utom i emelies säng. Där låg den så snällt och bara väntade på att bli upphittad!

Så nu kära vänner... nu kommer bilder!
Håll till godo.


Jag och Sofie drog iväg till Gläntan en förmiddag. Solen lyste mellan molnen och det blåste som bara den! Och kallt var det. Men några bilder hann vi få och hudnarna njöt av att få busa. Bilderna är tagna innan vi fick mer snö.Alla på Gaija!

image980Solen! Inte varje dag man får se den?! Tala om vackert. För er som bor längre söder ut så kommer sig solen inte mycket högre upp här i Piteå i början på Januari. Vi är glada över den lilla sol vi får!

image982
Lite avis är man ju på Luddes päls när man står där ute i snålblåsten!

image983Kom och ta min pinne då! Gaija uppmanar till bus!

image984Åhhhh! nu kommer dom och tar mig!

image985Zena har svårt för att hålla sina ben på marken. Helst ska alla fyra vara i luften samtidigt.

image986Ha! Nu är det JAG som har pinnen!

image987Huvudstudie på Zena. Med pinnen i munnen så klart!

image988Zena jagar Ludde med sin pinne i munnen. Ska det inte vara tvärt om?

image989Gaija tycker att hon har roligt när Ludde är barnvakt. Då kan man busa hur mycket som helst med sin pinne utan att hon försöker sno den.

image990Havet är öppet! Början påJanuari och havet har inte fått sin vinterskrud ännu. Dagen innan blåste det in mot stranden så isen har bygg upp en vall mot havet. Innanför vallen så ligger det issörja och flyter. Man går inte långt ut på isen när det ser ut så här! Rena rama dödsfällan!

image991
Gaija njuuuter i vinden. Inte jag.. Jag frös!

image992
För någon dag sedan fick vi mer snö. Så jag tog med mig kameran för att få lite rina vinterbilder. Och det fick jag! Här springer Gaija och Zena med samma pinne i munnen. Sida vid sida som de "systrar" de är!

image995
Uppe på stora stenen. Just denna sten är välbesöt av Zena. hon gillar den skarpt! "Det är min sten". Tycks hon säga.

image996
Gaija på samma sten. Hon har snö på nosen och hon påstår att hon hittade stenen före Zena. Hon är ju äldre.

image997Visst har hon blivit stor min lilltjej. Snart är hon sex månader. emn hon är betydligt mindre än Gaija. En rätt lagom tjej. Hon växer väldigt lagomt och är stabil i kroppen. På bilden ligger hon och väntar på att Gaija ska komma så hon kan springa efter henne.

image993Naturens egna vintervalv.

image998
Pappas lilltjej! En liten busstund är rätt mysigt på kvällen efter en lång dag ute i snön. Orken är det inte heller ngt fel på!

image994 

Rapport för första gången!

Idag bestämde jag och Stefan oss för att testa Zena och se hur hon funkar i skogen. Så vi testade rapport. gjorde det enkelt med korta sträckor och massor med berömm.

DENNA HUND ÄR UNDERBAR!

Hon fattade galoppen direkt bokstavligt talat! Stefan berättade att så fort hon sprungit förbi förra stationen så började hon jobba intensivt med nosen. Kan det bli bättre? Och hon tyckte det var hur kul som helst! Jag som alltid tyckt att gaija varit lätt att jobba med håller på att bli sliskigt bortskämd! Allt jag testar med denna hund funkar. Och hon fattar otroligt snabbt vad hon ska göra.

Nu i kväll så har vi varit på ridhuset i Högsböle. Där jobbade jag med kontakten och fot. Hon hittar min vänstra sida nu och sätter sig bredvid mig. Så vi har kommit en bit på väg. Hon har inte heller rensat ridhuset på hästskit. Det har jag satt stopp för. Vill inte plocka hästskit på min tomt i morgon. ;O)

JAg testade en inkallning också och det funkade fint. Hon har fått vara med Stefan då jag tränat gaija och då ville hon vara med. Så hon pep... Men hon satt fint och skrek inte eller kastade sig i kopplet. =O)

Sen testade vi budföring. Så lätt det var då mot för rapporten? Hahah! Hon sprang mellan oss som en liten fartdåre och tyckte vi hade en toppenkul lek! Nästa gång ska jag jobba lite med bitalek. hon behöver få jobba lite med det känns det som. Det ska bli skoj.

I morgon blir det ridhuset på grans. Då ska jag jobba ännu mer med kontakt och massor emd bus och lek. Vi behöver det. Sens ka hon få kolla in alla andra hudnar också. Hon har börjat vänja sig vid andra hudnar som finns nära henne. Men hon behöver mer träning. Idag sprang hon fram till en dobbis och det var läskigt. Jag tror hon ångrade sig halvvägs men var tvungen att moppsa upp sig ändå. =O) Tjilligt åt henne!

Nu har jag en supernöjd liten brud vid mina fötter och jag är så nöjd över både henne och Gaija! Tänk att man kan få två högsta vinster efter varandra??? =O)

Jag har helt glömt! (och en bekännelse)

 
 
 
Jag har helt glömt bort att berätta om det fina IPO spåret Exzena gjorde förra veckan!

tanken var itne att det skulle utföras som värsta IPO spåret. Utan ett nybörjarspår. Så jag la en bananliknande spår med vinden i ryggen. På tre ställen la jag ut lite godis som belöning (små högar var det faktiskt). Sen tog vi oss en prommis på ca en halvtimme till fyrtio minuter. När vi kom tillbaka så gick jag mot spåret och lät Zena ta upp spåret. Jag ville först och främst se om hon skulle ta ett bakspår eller spåra i spårriktiningen.

Zena tog spårriktningen och var en duktig tjej! =O) Men fort gick det inte! Hon MÅSTE spåra i VARJE fotsteg! Nosen var i backen hela tiden men hon for sicksack mellan fotspåren. Såg lite roligt ut... Eftersom att det fanns lite snö så fanns det ställen på ängen där  mina fotspår fanns. en gång stannade hon opp och lyssnade. En hund skällde. men jag tog ett halvt steg (eller jag började röra på mig liiite) så var hon igång igen. Hon tyckte det ar festligt att hitta godis i spåret. Jag tror nog hon var nöjd även utan godis. Så nästa gång blir det ett roligt föremål i slutet istället.

Idag skrev ajg om spåret på gaijas blogg. I vild förtvivlan med att hinna skriva innan uppkopplingen försvann. Då skrev jag att jag hade tänkt lägga spår nu när det regnar så fint. All snö i skogen var ju liksomborta. Efter jag skrev det så började det att snöa...
Så nu går mina planer om ännu ett spår om intet. Nåja. Zena hittar egna spår efter den här spårturen.. Hudnar och katter och till och med Amanda har hon spåret. Hon la sig som en rem i kopplet då vi skulle morgonkissa och bajsa. barnen hade gått till skolan. Amanda går alltid en speciell väg och i dag råkade jag gå just där. Så nu fickhon för sig att spåra upp henne. OCh jag slår vad om att hon hade gjort det! Hon är förbenat uthållig den här damen! Envis!

Det är gott gry i tjejen även om postlådor och konstiga stenar i skogen är just nu livsfarliga...


Jag har en bekännelse också... *rodnar*

Jag har aldrig borstat Zena!!!!

Hon fäller ju liksom inget... OCh hon är fin i pälsen. Samma sak emd gaija. Henne borstar jag som bara när hon fäller. Inte annars. Nu i dag fick Amanda äran att borsta henne. man skulle ju tro att hudnen som aldrig sett en borst skulle tycka att det var konstigt! Nä! det är en kligrej! Det är SUPERSKÖNT att bli borstad!
Zena är så pass mycket hanterad som pytteliten valp av sin underbara uppfödare så allt man gör med henne på henne är tydligen sköööönt!
När man klipper klorna så ligger hon på rygg och gapar med en leksak i munnen. nu sist var det Herr spindel. den är lite knottrig och obehaglig. Men just den skulle hon ha. Så just när man klipper ligger hon blick stilla... För att sedan vifta glatt på svansen, tugga på Herr spindel och se glad ut. När man tar nästa tass så ligger hon blick stilla och gapar. Knasiga hund!

Är det fint väder i morgons å ska min kompis kameran med ut och fota min vackra tjej. Gaija lär hänga med på ett antal kort hon med. Hur stor tur kan man ha egentligen att få så pass fina hudnar? Och två stycken samtidigt? Jag bara undrar...
 

Godishuset har öppnat!

Både i lördags och söndags så var Zena i himmelriket. Vi har nämligen varit i ridhuset och tränat. I lördags blev det mest miljöträning. Hon fick gå runt och undersöka ridhuset (och äta bajs). sen jobbade jag lite med kontakten och med fotpositionen. den börjar komma nu lite... Kul! Sen åt Zena mera bajs. Jag lät Zena komma in i ridhuset två ggr (utan gaija) och andra gången var hon mer stimulerad av att vara med mig än skälla och boffa åt andra hundar. Men hon fortsatte äta.. bajs.

På söndagen var det en tur tillgrans som gällde. Där fanns bara vi och linda med Cuta. rätt bra egentligen. för nu var Zena ännu mer koncentrerad av... att äta bajs.
Hon var även mer taggad av att jobba med mig. och det verkar som att vi också ska få kul ihop. Bara hon slutar äta bajs.

Zena tillängnade måndagen till att skita som en häst. Bokstavligen! ;O)

RSS 2.0