Högt uppe på berget.

Ikväll bestämde jag att fara ngåonstans där jag inte brukar gå med hundarna. Så vi for till Degerberget och även där bestämde jag att Herr Huggorm skulle vara inne i ngn varm håla och sova. Och mycket riktigt. Herr Huggorm höll sig borta från oss! Inga ormar så långt ögat kan nå!

Zena var som galen sista biten upp på Degerberget. Hon ylade! Så brukar hon aldrig göra. Hon är en tyst hund i bilen när man kör.

Så här såg ialla fall vår härliga kväll ut.


Utsikt från Degerberget.

Söder.
Norr.
Öster.
Mys på berget.
Jag tror att hundarna också beundrar utsikten.
Vackra Exzena.
Det vanliga pinnbuset.
Nu börjar dom sämmre bilderna. Jag måste köpa en ny kamera. Den jag har hionner inte ta bra kort på Zena. hon är för snabb.
En gömmelse.Bära veden bakom bodan kanske? Vedbrist finns inte när man har schäfer.
Spring på klipporna!Ännu mera spring...
Spring på klapperstensfält. Här gäller det att hålla munnen rätt på tungarn. ;O)
Som vanligt går det för fort för kameran...
Även här går det för fort...
Och igen...
Pinnkamp.På torsdag så planerar jag en liten middag uppe på berget. Där ska vi sitta och grilla och äta gott medans hundarna gör hundiga saker. Kanske dom får äta sin middag genom att söka upp den i skogen? Skulle vara kul... Så nu ber jag till vädergudarna att vi får SOOOOL på torsdag! Hjälper det om man gör en soldans också?

Hust det ja! Jag upplevde en traumatisk händelse i dag på COOP... Jag stod och pratade med en bekant när jag och min mamma skulle handla. Så min mamma gick i förväg för hon skulle ha en miljon saker. Jag skulle ha fem saker... Sen gick ajg efter pratstunden glatt iväg för att hitta min mamma. Men jag hittade henne inte! Jag gick FYRA varv på COOP och letade henne. Sen kom jag på att man ska alltid gå till kundtjänst om man tappar bort sin mamma. Så då gjorde ajg det... Och dom ropade snällt ut: Vera! Din dotter Veronica saknar sin mamma. Kom till kundtjänst.
Min mamma hittade mig där... Tack o lov! Annars hade vi nog fortfarande gått runt COOP utan att hitta varandra.

Vill passa på att tacka personalen för att ni hjälpte mig att hitta min mamma. =O)

Vi tränar!

Zena har blivit en stor tjej nu. Hon löper!

Fast så fasligt mycket blod är det inte. tack o lov! Lite droppar här och där bara. =O) Men löper går hon! Det betyder att vi kan tävla i gällivare! Tekniskt sett.

Däremot är jag i valet och kvalet om hon är redo för det ännu? Så här ligger vi till just nu:

Fria följet eller linförighet (för henne spelar det ingen roll om kopplet är på eller av): Går skitfint kortare sträckor. Men behöver se belöningen för att orka hålla koncentrationen på mig. Vi jobbar just nu mycket på att träna samarbete... vet inte vart den träningen tog vägen?

Inkallning: Om hon sitterkvar så kommer hon snabbt och fint med en liiiiten fördröjning. Hon funderar en sekund om det verkligen var HIT jag sa? Hmmm... Ingången måste finslipas lite. Hon hoppar upp på mig vid ingången. Busunge!

Läggande under gång: Oups! Råkade göra en läggande under gång utan att tänka mig för och där låg hon... Ngt hon gillar är ju att lägga sig. Så jag tror det kommer rätt fort.

Apport: Tar helst en träapport och tuggar inte. vi har ju tränat med plastapporten och den är liiiite läskig. Så det funkar ännu bättre när jag använder trä.. måste bara finslipa på momentet så det blir snyggt också.


Hopp över hinder: Orkar hon vänta på mig så gör hon ett jättefint hopp över hinder och en fin ingång de gånger hon inte studsar på mig.

Ställande under gång:
Det har vi inte börjat med ännu...

Platsliggning: Det jobbar vi med... Hon kan ligga stilla och jag har under hundmöten haft henne att ligga och ligga kvar. Numera så gör hon det och det enda jag behöver göra är att få henne att vara tyst. Nu mera bffar hon bara....

Som ni ser så är vi inte klar ännu för tävling. Men jag ska ligga i och jobba med henne nu de veckor som är kvar. hon gillar verkligen att träna och nu är vår appellplan nedanför huset torrt och fint. Så nu går det att träna där! Jippi!

Mina funderingar på tävlingen i Gällivare är att bara tävla de moment som jag vet hon klarar. Och avstå de andra . det blir alltså en träningstävling. Vi är itne ute efter att vinna eller ngt utan bara ha roligt och se hur långt vi kommit. Jag vill inte heller jäkta lilltjejen så de moment som inte hinner bli klara får vi alltså avstå.

Så nu ska vi ner och träna en stund. Återkommer senare med hur det gick. =O)


En flitig dag... =O)

Idag har det varit en flitens dag.

I går så fick jag lust att fara ut till gläntan. I förmiddags så ringde Sofia. Perfa! Vi följdes åt ut till Gläntan och hade ett par underbara timmar med våra doggs där. Jag bjöd Sofia på kycklinglår, festis och som efterätt en chokladboll och en filmrulle åt mig. Helmysigt! Hundarna var som galna och sprang och busade i stort sett hela tiden. Att springa i vattnet var också en höjdare!
Som vanligt så jagade Gaija (med en pinne i munnen) Ludde och Zena. Ser lite småtöntigt ut när två schäfrar blir jagade av en annan hund med en pinne i munnen... Normalt? Tror inte det. Det brukar ju vara den som har pinnen som blir jagad.

Väl hemma så torkade ajg hundarna och lät dom vara ute en stund. Dom kan gott få sanda ner ute istället för inne. Sen blev det tvätt och så tog jag tag i dammtorkningen. Jösses vad damm och hundhår! Men nu är det rent och fint i vardagsrummet. Till och med sofforna har blivit dammsugade och rengjorda under dynorna. Det var ett kilo sand i soffan.

Hör du det STEFAN! Ett kilo sand!

Amanda fick inte vara på datorn så hon hade tråkit. Så hon fick hänga tvätt, damsuga övervåningen och laga middagen. Tänk vad mycket de små kan uträtta när de inte får vara på datorn?

Sen vid 17.30 så susade jag iväg till "grönan". Vi skulle träna sök där... Jag var tidig och inte en levande själ var där... Så ajg tog hundarna på en rastrunda i skogen och smög ner till badpölen. Den var lika grön och glittrande som vanligt. Oj vad ajg längtar tills det går att bada! Gaija ruuuusade ner till pölen och stod sedan och bad om lov att få hoppa i. Det fick hon inte då jag trodde att vi skaulle träna sök. Vem vill jobba med en blöt hund i onödan? Inte jag! ;O) Hon har ju redan varit blöt en sväng idag.

När vi kom tillbaka till bilen så fanns bara en av mina kurskamrater där. det blev ett redigt bortfall i kväll! Ingen orkade komma. bara jag och min kurskompis... Men vi var hurtiga och la spår istället. En åt lilla söta boxerbruden Doris... Hon är bara sex månader men såååå duktig! Hon spårade jättebra opch tog spåret fint. Det hade blåst lite sidvind just där spåret blev lagt men det gjorde inget. hon spårade å och hittade sin lilla kamp. =O)

Zena fick också ett. Hon fick ett rakt spår med en liten böj på slutet och leksak. Liggetiden blev en halvtimme och Zena spårade rätt bra. Hon var lite vinglig i början men sen så fickhon till det och spårade jättefint. Böjen var inga problem. Och leksaken var en fullträff! älskade bollen! Men den var jag så bussig med så den kastade jag rakt upp i en tall! Får se om den blåst ner nu ngn dag. *hoppas på blåst*

Jag måste verkligen gå i en "Hur man kastar föremål" kurs!

Gaija fick ett roligt spår. Jag och min kurskompis gick ut den tillsammans. Vi fick efter varandra och dleade på oss då och då. Jag tänkte att det skulle bli kul att se hur hon valde. Det blev sex apporter i spåret och några vinklar. en av apporterna la jag precis i slutet av en vinkel. lite småjävlig måste Jag vara ibland! Vi gick även efter sidan på en bredare stig och sedan korsade vi den.
Gaija spårade som vanligt med en glad iver. Hon gillar verkligen att spåra! Hon gillar ALLT!
När vi delade på spåret så gick hon först i mitt spår för att sedanleta upp det andra spåret. Sedan följde hon det tills vi återförenades igen. I vinkeln med apporten så tog hon apporten utan att ens blinka. Plättlätt! Vid den blreda stigen gick hon först över (vi har ju alltid gjort så matte!). Men hon gick raskt tillbaka när hon upptäckte att det fanns inget på andra sidan. Alla apporterna tog hon och hon spårade exakt i alla vinklar. Inget sökande eller bökande!

Det är ju ett halvår sedan vi spårade sist. Men den här hunden är en naturbegåvning. Träna på spår? Det kan hon ju redan hahah! Nädå... Vi ska ta och öka spårkondisen lite. Nu blev det inte så långt men hon blev lite flåsig efteråt.

efter spåret for jag ut till bruks. tänkte träna lite men nu började ryggen att säga ifrån. Så det blev itnså mycket träning. Jag jobbade lite med positioner med Zena och frittfölj., Inkallningar och platsliggning. Samt lite fjärrdirigering. Hon börjar bli riktigt duktig på det minsann! Däremot så är koncetnrationen urkass. Vad som händer på andra ställen är ointressant. Jag måste skärpa mig med lydnaden nu. Jag har faktiskt spårat mer än tränat lydnad med lilla damen!

Gaija fick en dust i friaföljet och där började hon pipa. Vi kvartsamtalade lite och sen höll hon tyst. Sen så körde jag lite inkallningar och så blev det lite fjärrdirigering också. Hopp över hinder fick hon också testa. Men då stod jag med ryggen eller sidan mot hindret. Jösses vad svårt det är att hoppa när man inte står mot hindret hälsar Gaija.

Efter träningen for jag hem till min mamma och kraschade i hennes soffa. ryggen vill inte alls mer! Men efter en god bulla så kände jag mig mycket piggare. hudnarna sov som små stockar och det var sååå fridfullt! Vid nio kom ena dottern till mamma och sen for vi hem så nu sitter jag  häääär! =O)

Känner mig faktiskt nöjd över dagen. både hemmet och hundarna har fått det dom behöver. Massor bra!
I morgon ska vi shoppaloss på kläder jag och barnen. Dom behöver kläder till examen. Känner jag dom rätt så kommer dom att vela så det blir inte så mycket klädköt. För tillfället billigt men närmare examen så blir det panik och då MÅSTE jag köpa ngt som kan bli dyyyyrt! Jäkla ungar! Dom ska få arbeta sig till sina kläder snart. Det kostar... Dom behöver också sommarjackor. Alla har vuxit ur sina jackor och de som går att ärva är i för dåligt skick.

Money, money, money!

RSS 2.0