Exzena nästan 6½ vecka!

JAg har ännu en gång haft nöjet att få våldgästa hos min uppfödare Marianne och hennes sambo Thomas. Att komma hem till dom känns soma tt komma hem. Det är helt underbart! Fast det mest underbara är ju dom ädr fem valparna. Oj vad dom växer och utvecklas nu! Bara på dom två dagarna jag varit där har dom gjort framsteg!

Exzenas öron står rakt upp nu. I givakt! =O)
Exzas öron ska snart stå upp. Fast dom är lite osäkra på om dom ska luta sig mot varandra eller stå upp var för sig.
Exzis öron är stoora öronlappar som dinglar all världens väg. Det samma för grabbarnas öron... Dom börjar få olika personligheter nu. Man ser det väldigt bra. Ena dagen är den ena valpen betydligt mer "ilsken" än dom andra. Nästa dag är det en annan valp som visar framtassarna. Ett gemensamt drag är att dom frammåt allihopa och att dom har föremålsintresse. Dom är sociala och lätta att ha att göra med. Och busiga och högljudda!

Strax före sex i morse fick jag känna på deras vackra morgonsång. I deras valprum så hyllades morgonen högt, innerligt och ljuvligt. Det var bara det att jag hade lust att fortsätta sova... Vilket inte valparna hade. Jag sov med Rocky i hans rum. Men morgonhyllningen hördes mycket väl. Mitt i allt i hopa så blev jag kissnödig... Jaha.. Inte kan man försöka somna om när man är kissnödig heller? För där ligger man och slappnar av och helt plötsligt så är man ännu mera kissnödig. Vad man än tänker på så finns den där kissnödigtanken där. Man blir liksom inte fri den?
Så där skulle jag då försöka smyga mig in i toan. Jag möttes av en överlycklig Zmilla som buffade på mig och som bytte snabbt buffandet till en, liknande valparnas, morgonhyllning. Valparna stämde in så fint i kören. JAg skyndande mig att kissa och sen smög jag tillbaka till min sköna goa säng... Skulle aldrig odågorna tystna? Alltså hyllandet liksom bara fortsatte... Länge... Till slut slocknade jag och jag hörde aldrig ens att Thomas gav sig iväg. Ändå måste valparna ha sjungit en hyllningssång till Thomas också.

Mina dagar som valpvakt har varit helmysiga. Allt från att städa valplådan, torka kiss och plocka bajs till att njuta av dom små samt fått mig lite motion med dom stora hundarna. Idag har det varit fint väder större delen av dagen och rätt så varmt. Så valparna har fått vara ute som hela dagen. Jätteskönt. thomas ordnade en upphöd bädd åt valparna och det uppskattades. Av Zmilla. ;O) Valparna låg på backen fast det var nog så kallt. Jag hade då inte velat ligga där på backen och sova? Jag hade hellre gjort som Zmilla. Sovit på bädden. Jag satt faktiskt där med en sovandes Exzena i knäet. Jättemysigt. men till slut domnade benen bort (jag är inte van vid yogaställning). Så jag var till slut tvungena tt lägga ifrån mig krigsgudinnan.

Här kommer ett antal härliga valpbilder!


Exza filosoferar. Spana in öronen!

image846


Det är inte alltid så lätt att dia. Man liksom kan hamna lite fel med huvudet.

image847Här får en av valparna en tillsägning...

image848


För att i nästa stund få en puss!

image849


Exzina har hittat en liiiiten, liiiten pinne!

image850


Ingen annan får ha den förutom Exzena!

image851En mycket vacker mamma. Zmilla.... Kolla in ögonen. Utrycksfulla va?

image852


En äkta rumpbild! En ljus och en mörk.

image853Men hallå! Kom och lek med oss vet ja! Vi kan leka tafatt! Du springer, vi biter. Exzena vill att hennes människomamma ska komma. Det vill hon ofta. Hon söker ofta kontakt med mig. Härligt!

image854


Lunchdax!

image855


Hej och hå... Den nya bädden ska prövas!

image856Lik sin mor...Utrycksfulla ögon här med! Undrar vad hon tänker på? Söt är hon ialla fall!

image857Wir schlafen.

image858Exzena och Exza söker ofta sällskap av varnadra. Roligt att dom trivs ihop. För dom lär ju få umgås i fortsättningen också.

image859Förstår inte varför det ska vara skönare att sova här? Kallt och hårt. Skit i det! Bara man får sova nere vid altantrappen!

image860


Zzzzzzzzzzzzzz..............

image861Kudden är hård. men valpen är mjuk. Kan man bli sötare schäfervalp när man är 6½ vecka?

image862Exzena klagar. Hon vill inte sova men hon är ju bara sååå trött!

image863


Så här ser man ut om man är mycket trött på slutet av en härlig dag.

image864Andra var nog lite hungriga ändå...

image865Gonatt alla! Sov gott! Pöss på nosen!

image866

Kommentarer
Postat av: Marianne

Hallåj! ack för dessa två dagar. Som alltid så är det jättetrevligt att du (och din familj såklart) kommer hit. Jag ser att du verkligen har legat i med fotograferingen. Många superfina bilder på de underbara varelserna!!
Vi ses snart!
Kram!

2007-09-12 @ 08:30:34
URL: http://www.frostmarken.se
Postat av: Lie

Men hallå där!!!
Du får inte plågas sådär...... å helst inte när Marianne skriver att det minsann finns en åt mig om jag vill ha.... finns det nåt att ta mot "valpsjuka" *asg*
kramizar på er

2007-09-13 @ 19:46:42
URL: http://www.maximus.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0