Så var julen slut för i år.

 
Men vilken härlig jul vi haft! Så superskönt och trevligt! Och massor gott att äta och klappar har man fått. Gaija har fått en hel del att mumsa på! Hon hälsar alla som gett henne allt det gottiga. Tyvärr så försvann allt så fort... Jag hann inte vara med så var allt borta!

Så här ser en nöjd julhund ut:

image164Jultomte med konstig mage signalerar att det är fritt fram för hundar att hämta sina paket. =O)

image975I väntan på paket...

image976Tomtenissan måste få sig en puss. I år var tomtenissan utklädd till hemvärnssoldat. Zena spanar in tomtens skägg. Sitter den fast? nähä... Synd att det inte också hamnade på bild.

image977
Julens färskingar (första julen):

image978
image979

Lilla Max och lilla Zena. Båda var helt nöjda med alla julklappar och njöt av all uppmärksamhet man kunde få. det var ju många som ville bry sig.

Lilla Max är världens goaste kille! Han fick dessutom mest julklappar. Kan det bero på att han varit så snäll? Han är alltid glad den här lilla killen. Helt underbar! bara fyra månader och han är sååå duktig. vad månde bliva av honom? Hundförare kanske? ;o)

Lilla Zena skötte sig också utmärkt. Inget kiss på golvet och inga tuggade julklappar. Alltså denna lilla tjej biter på inget som inte tillhör henne! Där påminner hon verkligen mycket om Gaija. Hon var lika dan! Kanske det beror på att dom har leksaker som dom tycker om och att dom har alltid ngt dom kan tugga på? Man kan liksom slappna av med dessa hundar. Och då blir också hundarna lugnare. Lilla Max var ju en ny familjemedlem som blev nosad på. Han luktade verkligen spännande och gaija fick sin vana trogen stooora ögon och började drägla. Något hon alltid gör när hon träffar på bebisar. Vare sig dom är av hundsläkte eller människosläkte.
Zena uppförde sig också exemplariskt och nosade snällt på bebisen. Men sen var det något annat som blev intressant och då var hon tvungen att hänga på...Vi har även hunnit träna lite i kväll. Jag tog Zena på en kort prommis och under den tidenb så jobbade ajg med en snörboll och att hon skulle komma in till mig med den. Sen var det ett par steg bredvid mig som gällde och så iväg med bollen! skitkul tyuckte Zena som var superduktig på att komma in med bollen. I och för sig inte på en gång. hon var tvungen att springa av lycka först lite. Precis som Gaija alltid gör... =O) Men för mig är det ett bevis på att hunden har roligt. Jag behöver ju inte ens be att hunden ska komma tillbaka. Hon kommer ju frivilligt ialla fall.
Sen så jobbade vi med att hon skulle sitta vid min vänstra sida. hon vill fortfarande sitta mitt emot min vänstra sida med huvudet mot mitt vänstra framben... Ehhh..: ajg tror inte att domarna accepterar det. Så ajg vrider mig så jag står bredvid henne och så belönar ajg. Att locka in henne vid sidan går inte. hon vrider sig utåt ialla fall. OCh tvinga henne är inte heller ngt att rekomendera. Då skiter vi i allt säger hon. Det blir absolut en utmaning att jobba med Zena. Hon har mycket egen vilja men är ändå otroligt uppmärksam på mig som förare. Vi har otroligt bra kontakt och jag får alltid ögonkontakt. Förmodligen mycket tack vare att ajg jobbar just med ögonkontakt.

En mycket härlig liten tjej med massor av posetiv utstrålning och glädje!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0