Exzena är född!

Den 29/7 föddes en liten drömtjej. Frostmarkens Exzena.

Exzena ska bli min fodervärdshund. Jag har förhoppningar om henne att hon ska bli en glad och frimodig tjej som gillar att jobba med mig. Planerna är att utbilda henne innom både lydnad och bruks. Vi får se hur det går.

Exzena och hennes syskon finns i Älvsbyn. Det är där deras uppfödare Marianne Bergman bor med sin sambo Thomas. Två otroligt trevliga och gulliga människor. Det käns väldigt bra att få förmånen att bli fodervärd åt dessa då de är bara så otroligt trevliga och mysiga. Jag tror personkemin stämmer. ;O)

Tiden går bara sååå långsamt att jag blir knasig! Jag vill ha hem Exzena nu! Nu på en gång! =O)

Igår var vi iväg och hälsade på Marianne, thomas och alla hudnarna. Zmilla tyckte tydligen att det var hemskt trevligt att ha besök. Speciellt barnen blev hon förtjust i. Dom kunde faktiskt få för sig att leka med henne! Barnen blev nog mest begeistrade i valparna. Dom fick träffa valparna bara en kort stund. Men åhhhh så lyckliga dom blev! Hade barnen fått bestämma så hade dom tagit en valp var.

Jag föll som en jättefura för Exzena. Hade jag fått välja valp så hade jag valt henne. Alla gånger! Så på alla sätt känns det lyckat. Vilken tur vi har!

Mina planer innom närmaste tiden med Exzena är att:

Lära känna henne.
Leka in små övningar tex. Sitt, ligg, kom och stanna.
Rutan. Jaaa... Faktiskt så ska jag leka in rutan på en gång. Den är enkel att lära in och jag ska testa och se om det funkar med en liten valp.
Bitaövningar.
Koppel promenader och följa övningar...

Det kommer nog mer på listan men jag börjar med ett steg i taget. Vi får se hur långt vi kommer. men är hon bara det minsta lilla lik Gaija så lär hon koma en bra bit. =O)

Så nu är väntan bara sååå lång!

Jag lägger in lite bilder från valplådeträffen. Vår första träff. Jag hoppas det blir en hel del fler!Hela valpkullen. Exzena är den lilla plutten till vänster.

image1


Tittut! Det är lilla jag som är Exzena!

image2


Som en liten nallebjörn. En av Exzenas syskon. Har ingen aning om det är en kille eller tjej. men det ser då ut som en kille. ;O)

image4


Mamma Zmilla så klart! Stoltaste mamman som finns! =O) Undrar om hon tänker att barnen som är i yttre delen av valplådan kanske kunde stanna kvar som valpvakt så hon kunde få lite ledigt? Skulle nog sitta fint... Hihi.

image5

Kommentarer
Postat av: Sosso & Ludde

Hejsan hoppsan... ny rosa sida..
fint du har fått.... =) kul att se =)
ser fram emot att få träffa dej.. :)
//Ludde.

2007-08-17 @ 00:06:19
URL: http://ludde.webblogg.se
Postat av: Max & Nemo

Tjaba tjena hallå...
Vi var ju tvugna tassa in när vi hörde det är en ny snygging på G......
Pözz på nozen!

2007-08-18 @ 07:53:41
URL: http://www.maximus.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0