Jag har fyllt år och haft en jätterolig träningskväll!

Nu har jag fyllt 30 för sista gången i mitt liv. Nästa gång blir det 40.  Då kommer jag i tantvarningsåldern. Snälla! Om jag börjar bli tant, så säg till! Nog för att jag an vara en hagga. men jag vill inte bli tant ännu. ;O)

Jag bjöd på tacos i går kväll till min familj och Johan. Himskans trevligt var det! Josefin som har matlagning på sitt veckoshema hjälpte glatt till med tacosen. Hon är så duktig! =O)
Efter det underbara goda så bjöd ajg på kladdkaka med hallon och grädde. mumsigt värre! Kalddkakan hade Emelie bakat. Samt negerbollarna. =O) Jag ahde även banankaka. Den hade Amanda bakat. Visst ahr jag härliga barn? Min mamma hade också med sig fika och hon hade mina favvobullar. =O) Och mina favvokakor. Ökensand. WOW!

Jag fick en massa presenter också!
Av min svärmor fick jag pengar. Samma med mamma. Så nu har jag pengar till mina kennelkläder. Marianne är förvarnad så nu kanske jag har mig en fin utstyrsel fram till sommaren+ Det ska bli KUL!!!
Sen fick ajg av barnen en tavla som jag länge velat ha. en tavla med en vas med blommor. Låter lite som tantvarning va? Men den passar i köket med en hylla som jag fick av mamma förra året. Stefan ska få sätta upp den!
Sen fick jag två Dean Koontzböcker! Tack älsklingar!
Av Stefan, min darling, fick jag två veckor. Alltså han har ordnat så han kan ha självstudier i två veckor. Han ska alltså vara hemma tills efter påsk! Kan ni FATTA? Så skönt! Nu kanske jag kan återhämta mig...
Av Helena fick jag något ajg länge saknat. En bok om hundars hälsa. Den är superfin! Precis vad jag behöver!  Helena! Du är inte min svägerska. Du är min blodssyster! Du vet precis vad jag behöver! Jag älskar dig! =O)
Av johan fick jag hundra gummibjörnar. eller var det tusen+ Alltså en hel tvåliters glassburk full med gummibjörnar. Det finns kvar... ;O)
Det finns en liten historia bakom gummibjörnarna. När ajg och Stefan var med i FBU (frivilliga befälsutbildningen) så kallades han för gummibjörnen. Han älskar gummibjörnar och hade alltid med sig sådana. Vi hade lustiga namn på oss alla.

I dag var det meningen att jag skulle gå en massagekurs. Men på grund av familjära omstänidigheter så skjuts den upp. Jag tänker på er och ni har funnits i mina tankar hela dagen. Och jag hoppas allt går åt rätt håll nu. Ni vet vem jag menar. Vill inte hänga ut någon här. *stora tröstkramar*

Nu i kväll var jag och Stefan till ridhuset i Höglandsnäs. Vi var dom enda där. Men OJ vad bra allt gick. Jag tar upp om Zena här så får ni läsa hur det gick på Gaijas blogg.

Jag börjar alltid att träna med Zena. Dels frör att jag ska värma upp och dels för att jag inte ska ha för höga förväntningar på henne. Har märkt att det blir så om jag tar Gaija först. Jag är underlig... ;O)

Så nu har vi tränat fot. Hon kan gå några steg frammåt fot och vända åt sidorna. Hon är sååå duktig! Även om koncentrationen ibland brister så försöker hon verkligen göra rätt. Hon är väldigt mån om att göra rätt för mig. Jag körde med klicker i dag och hon tyckte det var super!

Sen körde vi några inkallningar och hon är liiite seg i starten. hon måste fundera lite innan hon kommer. men när hon väl kommer så är det i hundra blås! Hon letar också upp min vänstra sida direkt. Duktig tjej!

Platsliggning i en minut funkar också. =O) Då står jag tio meter från henne. Hon ligger lungt och tryggt kvar.

Fjärren har vi börjat med också. Funkar super. Jag står precis framför henne och hon ligger och står på mina handsignaler. Hon är riktigt snabb också!

Vi körde budföring också och hon fattade nsabbt galoppen. bokstavligt talat! Precis som gaija så är hon väldigt förtjust at springa mellan två personer. Jag fattar inte... men dom har tydligen jätteskoj när dom gör det. ;O)

Jag körde lite med apportbocken också. Hon greppar gärna men släpper den på en gång. Jag har fått för mig att bara träna med plastapporten. Hon tuggar inte och jag vill inte att hon ska börja. Men plasten är nog lite läskig. Så vi busade med den och sen fick jag henne att hålla aporten rätt länge (fast hon sprang iväg med den ett par gånger). Jag körde också med "tvångsapportering". En väldigt mjuk modell. Jag håller lungt och försiktigt i Zenas underkäke och uppe på nosen medans hon håller i apporten. Under tiden så säger jag: Håll fast! Massor med berömm! Gjorde på så sätt två ggr och hon höll kvar apporten så att jag kunde klappa henne under tiden vid mungiporna och runt huvudet. Hon såg ut att tycka det var trevligt. :O)
Hon greppade efter det också apporten varje gång jag sa apport. =O) Gissa om hon är lätt?

Fast hon ahr sina egenheter också. Hon är snål om sina grejjer! Så ajg har jobbat en del emd ppinnar ute på prommisarna. Jag har flera pinnar och hon får springa och hämta en. Men innan hon får en ny så ska hon komma fram och ge mig den. Det har gett resultat och hon springer inte iväg lika ofta med grejjerna utan hon kan lika gärna vilja byta med mig.

Jag jobbade lite med på och av knappen också. Man jag upptäckte att det var inga problem alls för Zena. Förklaringen fick jag när Gaija och Zena en stund senare fick leka med varandra i ridhuset. Dom gör ju samma när domleker! Det ahr jag aldrig tänkt på! Så när hudnarna stannade av så sa ajg åt dom att ligga och det gjorde dom. Sen så när jag gav dom kommandot varsågoda så fortsatte dom att busa. Jag utvecklade alltså deras av och påknapps lek med ett läggande. Dom här två hundarna kan jag snart tävla tandemslydnad med! Hahah!

JAg jobbade faktiskt aktivt med Zena i över en halvtimme innanjag såg att hon började bli lite trött i huvudet. sista delen av träningen var just på och av knapps leken. Alltså man leker med hunden och sen ska hunden ligga ner stilla en liten stund. Sen bestämmer jag att hon får leka igen. Allt sker på mina villkor.

I morgon kanske jag far upp till Älvsbyn. Då funderar jag på att ta mig mig stora kampen så Zena får träna lite bitalekar.


Må så gott och sköt om er!

Kommentarer
Postat av: Sosso & Ludde

Ååh, är ju nästan avis på du att du inte har nån korkad hund i kopplet :) hehehhee.. :D

2008-03-08 @ 23:37:32
URL: http://www.sossoludde.dinstudio.se
Postat av: Linda

hej och hopp i den här bloggen också :) tänkte på en grej bara, det är väl lika bra att säga apport åt henne istället för håll fast när du ska lära henne att hålla fast apporten, är ju ändå det kommandot du ska använda sen? Vet att många säger håll fast, men finns det nån mening med det? har funderat på det förut men inte haft nån som gjort så att fråga! Kul att det går så bra med Zena.. och hon har blivit en riktig snygging!

2008-03-09 @ 22:54:40
URL: http://hem.bredband.net/hunderiet

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0